Wat is app maken?

wat is app makenApp maken is het proces dat gedaan moet worden om een app tot stand te brengen. Om een app te ontwikkelen ga je door verschillende stappen heen die te samen een app tot stand brengen. Een app is geen apparaat maar een software en wordt dus niet door een machine gemaakt en moet door een persoon geschreven worden. Meestal gebeurt dit door middel van een bepaalde software dat speciaal ontworpen is om een app te ontwikkelen. Van welke software er gebruik gemaakt wordt voor het maken van een app is helemaal van afhankelijk van het platform waarop deze app gedraaid gaat worden. Makers van deze platformen bieden meestal ook de software aan om een app voor hun platform te maken.

App maken is een moeilijke en tijdrovende klus, je wordt er in de loop van de tijd wel steeds er beter in. Het is eigenlijk net als met alles, als je iets maar vaak genoeg doet neemt het op een gegeven moment minder tijd in beslag en gaat het je steeds makkelijker af. In het begin moet je heel veel termen en processen leren die op een gegeven moment gewoon automatisme worden. Dat neemt allemaal niet weg dat het maken van een app een zaal blijft van mensen die daar verstand van hebben.

Wat is een app?

Een app is een software die gemaakt is met het doel om een bepaalde handeling makkelijker te maken of om toegang te bieden tot een bepaalde informatie of game. Een app is meestal gebonden aan een bepaalde platform. Tegenwoordig zie je een wildgroei van apps die het leven van mensen makkelijker moeten maken. Heel veel van deze apps hebben het leven ook daadwerkelijk stukken makkelijker gemaakt. Denk hierbij aan whatspp dat bijna door iedereen gebruikt wordt en een hoop in bel en sms kosten scheelt. Andere voorbeelden van apps zijn :

  • Facebook app (om facebook op te gaan en handelingen uit te voeren)
  • Viber app (app om mee te bellen en te smsen)
  • Weer online app (app om het weer te belijken)

Er zijn een tal van anderen voorbeelden. Je kan eigenlijk tegenwoordig niets bedenken waar geen app voor is. De reden waarom er zoveel apps op de markt komen is dat er heel veel geld omgaat in de app markt. Als je een goed app ontwikkelt kan je dat voor heel veel geld verkopen en als je goed apps kan maken wil ieder bedrijf je wel een baan aanbieden.

App maken is tegenwoordig een carrière waar je heel veel geld mee kan verdienen e gezien het groei van het internet en online zaken wordt de vraag naar een goede app maker steeds groter. Als je er gevoel voor hebt kan je je zelf binnen een zeer korte tijd een app leren maken en daarmee je geld gaan verdienen. Je hoeft geen hoge opleiding gedaan te hebben om een app te kunnen maken. Met een goed cursus en hard werken kom je een heel eind.